www.celtic.hu

Celtic Sunrise táncosok
Celtic Sunrise fotók

A csapat története

Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
Download

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

Celtic Sunrise logo

A Celtic Sunrise története...A Celtic Sunrise 1999. decemberében alakult Hollaubek -Angie- Ágnes vezetésével és szervezésében. E honlap vendégkönyvén keresztül derült ki, hogy nagyon sokan szerelmesei az ír táncnak és zenének. Az elsõ gyakorláson körülbelül 40-en voltak a Csili Mûvelõdési Házban, ami a várakozásokon felüli szám volt. Sokféle korosztály képviseltette magát. Óriási lelkesedéssel gyakorolt mindenki, s hamarosan jöttek az elsõ felkérések fellépésekre is.

A mûsorszámok a Lord of the Dance, Feet of Flames és Riverdance show-k koreográfiáira épültek, melyeket Angie tanított be és lassanként kialakult egy stabil fellépõcsapat.

Mérföldkőnek és egy életre szóló élménynek számított a táncosok életében a Népstadionban 2000. szeptember 2-án megrendezett Magyar-Olasz VB selejtező, ahol a mérkőzést megelőző látványos műsorban mutatkozhattunk be.

Ez idő tájt Angie új utat választott és a csapat is jelentősen átalakult. Daca és Andi lettek a koreográfusok és nem sokkal később a megújult Celtic Sunrise folytatta a fellépéseket. Több új koreográfia is készült és egyre több vidéki helyszínen ismerkedhettek meg a tánc-csoporttal.

A fejlõdéshez a Karnevál Tánc Egyesület is jelentõsen hozzájárult. Az együttműködés csúcspontja a 2001. márciusában Magyarországon első ízben megrendezett Ír Step Fesztivál volt, melynek a Petőfi Csarnok adott otthont.

A csapat életében újabb nagy fordulópontot jelentett, amikor 2001. tavaszán Catherine Gallagher elvállalta az együttes vezetését, és irányításával megkezdődött a csoport újjászületése. Ma már szinte senkinek sem kell bemutatni őt; többek között a világhírű Riverdance show táncosa volt.

2001. júliusában újabb megtiszteltetés érte a tánc-csoportot, meghívást kaptunk az Oktogon Tánc Centrumba Bóbis László kétszeres amerikai step világbajnoktól, a Tánc Centrum művészeti vezetőjétől, ahol azóta az iskola ír step fellépő csapataként táncolunk és igyekszünk minél több emberrel megismertetni ezt a magával ragadó, gyönyörű táncot.

2002. júniusában Catherine Gallagher megnyitotta saját tánciskoláját, így csapat megújúlva immár a Gallagher Dance School fellépőcsapataként, Steps of the Celts néven járja az országot.

Celtic Sunrise

-= www.celtic.hu @ Celtic Sunrise =-