www.celtic.hu


Michael Flatley
Lord of the Dance táncosok
Lord of the Dance zenészek
Lord of the Dance management
Feet of Flames
Lord of the Dance turnéidõpontok
Lord of the Dance tánccsoportok
Lord of the Dance sztori
Lord of the Dance dalszövegek
Lord of the Dance fotók


Lord of the Dance


Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
AccessWatch
Download

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

30 pixel
[Lord of the Dance logo]><p>

<U><FONT SIZE=+2>Elsõ rész</FONT></U><br><p>

<FONT SIZE=+1>1. A kelták sikolya <I>(Cry of the Celts)</I></FONT><br>
Az elõadás kezdetén a Kis Szellem (Little Spirit)
furulyaszóval és mágikus porral ébreszti a
hosszú álomból az ír lányokat.
Körülöttük hosszú köpenyben druidák
állnak fáklyával a kezükben. Az
ébredés után mindannyian táncba kezdenek,
megjelenik a Lord is, jobb arcán 3 kék csíkkal. A
jelenet végén a Little Spirit aranyport hint a Lordra, mire az
eltûnik a füstfelhõben. <p>

<FONT SIZE=+1>2. Erin, az istennõ <I><A HREF=(Suil a Ruin)
Erin, az istennõ hosszú sötétzöld köpenyben, fején csuklyával énekli a Suil a Ruin címû dalt.

3. Kelta álom (Celtic Dream)
A színpad szélén rózsaszín ruhában egy lány áll mozdulatlanul. A Little Spirit lép mellé, és felhúzza mint egy játékbabát. Ekkor jön be az ír táncoslányok csoportja, élükön Saoirse aranyba öltözve. Lassú zenére balettjellegû táncot adnak elõ.

4. A harcosok (The Warriors)
A Dark Lord (Sötét lovag) és csapata táncát láthatjuk. Don Dorcha bemutatja a lépéseket, a harcosok pedig utána csinálják az egyre gyorsuló zene ritmusára. Valamire készülnek. Ahogy a zene és a tánc végetér, a csapat kivonul a színpadról. Az utolsó harcos még megijeszti a Kis Szellemet.

5. Cigány (Gypsy)
Morrighan adja elõ hódító táncát tûzpiros ruhában.

6. Tûznyelvek (Strings of Fire)
Hegedûszóló, Mairead Nesbitt és Cora Smyth fantasztikus hegedûtechnikájukat mutatják be ebben a részben. A zene lassan kezdõdik, majd egyre gyorsul olyannyira, hogy a végén nem csodálkozhatunk, ha elszakad néhány szál a vonón :)

7. Kitörés (Breakout)
Saoirse, és az ír lányok csapata feltûzött hajjal, stepcipõben táncolnak. Ekkor jön be Morrighan, aki a Lord kegyeiért verseng Saoirse-vel. Körbejárja az ír lányt, majd oldalról figyeli vetélytársa és csapata táncát. Ekkor õk egy vagányabb táncba kezdenek, levetik ruhájukat, csak egy fekete top és sort marad rajtuk, hajukat is leengedik.

8. Hadvezérek (Warlords)
Ahogy az ír lányok befejezik táncukat, beözönlik a színpadra a Lord és a csapata. A Lord egy puszit ad Saoirse vállára, ekkor a lányok a színpad szélén helyezkednek el, átadva a helyet a fiúknak. Most õk kezdenek táncolni, bemutatják tudományukat a lányoknak. Lord, a vezér instrukciókat ad, hogy mit hogy csináljanak, néha õ maga is beáll a bandába, vagy éppen Saoirse-hez megy csevegni. A fiúk tánc közben hangosan számolnak kelta nyelven: 1 (hoan[hayn]) - 2 (do'[doeh]) - 3 (tri'[tree]) - 4 (ceathair[ca-her]). A mûsor végén minannyian egy sorban táncolnak, majd a Lord intésére szétszélednek.

9. Erin, az istennõ
Az istennõ most egy ír dalt ad elõ a zöld bársonyköpenyében, de a csuklya már nincs a fején.

10. A tánc ura (The Lord of the Dance)
A Little Spirit a színpad közepén térdelve egyedül furulyázik. Miután õ kimegy, Saoirse és Morrighan jön be négy fiúval. Az õ táncuk után a Lord egyedül lép színpadra, magában szteppel, majd követi õt a táncosok csoportja, fiúk, lányok vegyesen. A jelenet végén mindannyian egy sorban táncolnak, egyszerre lépnek, a közönség pedig állva ünnepli õket.


Második rész

11. Veszélyes játék (Dangerous Game)
Little Spirit jön be a színpadra egyedül, nézelõdik, mintha elõször járna erre, majd középen leül, és elkezd furulyázni. Ekkor jön be két harcos Don Dorcha bandájából, elveszik a Kis Szellem furulyáját, majd egymásnak adogatják, miközben a lány kapkod utána. Az egyik harcos el is töri a hangszert, mire a Kis Szellem középen leguggol, es keservesen siratja. Bejön a többi harcos is, körbetáncolják, õ menekülni próbál, de nem hagyják.

12. Poklok pokla (Hell's Kitchen)
Don Dorcha éppen lökdösi a Kis Szellemet, mikor megérkezik a Lord, a tánc ura, aki megvédi a gonosztól. Kicsivel késõbb megjelenik a Lord bandájának többi tagja is, vitatkoznak, lökdösõdnek a sötét harcosokkal. Ezután a táncban is összemérik tudásukat, elõször a harcosok, a vezéreik biztatása mellett (közben ismét hangosan számolnak régi kelta nyelven), majd maguk a nagyfõnökök, ekkor pedig a csapattagok szurkolnak a maguk vezérének. Mindeközben az egyetlen zene amit hallunk a színpad szélén álló lányok dobogása a földön, valamint a sztepcipõ kopogása.

13. Szenvedélyes éjszakák (Fiery Nights)
A küzdelem közepén újra megjelenik a Little Spirit, és szétválasztja a két egymással vetélkedõ csapatot. A Lord és õ maradnak egyedül a színen. Megmutatja a Lordnak a széttört sípot, aki egy pillanat alatt újjávarázsolja. A Kis Szellem nagyon boldog, elhagyja a színpadot, utána kimegy a Lord is, helyettük jön be Morrighan, a hódító. Tûzpiros ruhában, balettcipõben járja ismét hódító táncát, miközben megjelenik a többi táncos is. Egy ideig együtt táncolnak, majd Morrighan eltûnik. A háttérben a hegedûsök tûnnek fel.

14. Panasz (The Lament)
Ismét hegedûszóló következik, egy lassú dallam.

15. (Siamsa)
Fiúk és lányok színes ruhákban táncolnak körbe-körbe, akár egy kerti mulatságon.

16. (She Moves Through the Fair)
Az istennõ adja elõ következõ dalát.

17. Lopott csók (Stolen Kiss)
Saoirse és Morrighan küzdelme a Lord kegyeiért. A jelenet végén eldõl, hogy a Lord a vagányabb Morrighannel szemben az ír lányt, Saoirse-t választotta. Ezt bizonyítja a csók is ;)

18. Lidércnyomás (Nighmare)
A gonosz harcosok elfogják a Lordot, körbekerítik és térdre kényszerítik. Elveszik tõle az övét, majd felhurcolják a dobogora, ahonnan eddig Don Dorcha figyelte az eseményeket. A Sötét lovag mostmar lent táncol, majd kezét a Lord felé nyújtja, és lelövi, aki erre eltûnik a füstfelhõben. Két segítõje ráadja a lovagra a Lord ovét, ezzel is kifejezve a gyõzelmet.

19. A párbaj (The Duel)
Ebben a jelenetben a Little Spirit mágikus porától életre kel a Lord, füstfelhõben tûnt el, és most füstfelhõbõl jön elõ. Ekkor jön csak az igazi párbaj Don Dorcha és a Lord of the Dance között. A végén természetesen a jó legyõzi a rosszat, a Dark Lord megfutamodik. A háttérbõl csak dobok és cintányérok hangját halljuk.

20. Gyõzelem (Victory)
Miután a Dark Lord eltûnt, a Lord térdreesik a boldogságtól, a berohanó Kis Szellemet felkapja és megpörgeti, az utána érkezõ Saoirse-t pedig szenvedélyesen megcsókolja. A háttérbõl köpenyes druidák jönnek elõ fáklyával a kezükben, majd körbe-körbe vonulnak.

21. Ír bolygó (Planet Ireland)
A show befejezõ jelenete, az összes táncos felsorakozik, mind együtt táncolnak, még jónéhány ráadást is adnak a rajongóiknak. :)

-= www.celtic.hu @ Lord of the Dance - a show =-