www.celtic.hu


Michael Flatley
Lord of the Dance táncosok
Lord of the Dance zenészek
Lord of the Dance management
Feet of Flames
Lord of the Dance turnéidõpontok
Lord of the Dance tánccsoportok
Lord of the Dance sztori
Lord of the Dance dalszövegek
Lord of the Dance fotók


Lord of the Dance


Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
AccessWatch
Download

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

30 pixel
Ronan Hardiman Ronan Hardiman

Ronan a legnagyobb ír zeneszerzõ a helyi film- és televízióiparban. Megbízatásai között figyelemre méltó a "My Friend Joe" címû film, amelyet 1996. márciusában kezdtek vetíteni a mozikban világszerte. Ez a film nyerte el az 1996-ban megrendezett Berlini Filmfesztiválon a legjobb gyermekfilmnek járó kristálymackót.
TV-s munkái közé tartozik az RTE Nemzeti Ír Televízióhálózat hírmûsorának címzenéje, és õ szerezte a Guinness termékeket bemutató reklámsorozat zenéjét, valamint az Ír Nemzeti Lottó reklámzenéjét is. Ezeket a mûveket CD-n az MCA Records is kiadta.Dolgozott a PBS Network-nek az USA-ban, a 4-es csatornának és a BBC-nek is. 1994. januárjában a "Waterways" ("Viziutak") címû természettörténeti sorozat, melynek zenéjét Ronan Hardiman szerezte, az Egyesült Államokban "Cable Ace" díjat nyert.
1996 márciusában felkérték a "Lord of the Dance" zenéjének megkomponálására. 1996 októbere óta, mióta a zenét CD-n forgalomba hozták, világszerte az eladási lisák élén szerepel, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban folyamatosan az elsõ és második helyen áll. Írországban a CD megszerezte a legmagasabb elismerést, az évenként kiosztott legjobb tradicionális albumnak járó díjat az IRMA-tól (Irish Recorded Music Association) 1997 februárjában.
Ronan Hardiman Management: Peter Bardon - Bardis Music Co. Ltd.
Tel.: 353 1 285 8711
Fax: 353 1 285 8928
e-mail: bardis@iol.ie


Cora Smyth Cora Smyth - hegedû

Cora végzettsége szerint orvos, hagyományos ír zenei családi háttérrel. Ír bajnok, olyanokkal dolgozott mint a Druid Theatre Company, a MACNAS (?), The Waterboys (Vízifiúk), Brendan O'Regan, Vinnie Kilduff és Sean Smyth. Legutóbb 1996-ban, Osloban az Eurovíziós gyõztes dalban, Brendan Graham "The Voice"-jában (A Hang) játszott hegedûszólót. Jelenleg a Lord of the Dance troupe1-ben játszik hegedûszólót.


Mairaed Nesbitt - hegedû

Mairaed Cora partnere a Troupe1-ben, szintén hegedûn játszik. Népzenei elõtanulmányokkal, és írországi hegedûbajnokként Mairead öt éve az R.T.E. koncertzenekar tagja. Számos elõadóval és zenei tehetséggel dolgozott szóló és ülõmuzsikusként is. Egyebek között dolgozott Van Morissonnal, Sinead O'Connorral, Clannad-del, Emmylon Harris-szel, Sharon Shannon-nal, Donal Lunny-vel, Paul Brady-vel és Frances Black-kel. Zenél a TV-ben és a rádióban, következõ munkája a "Sult" címû TV-sorozat, melyet jövõre mutatnak be világszerte.


Liam O'Connor - harmónika

Liam - aki több mint 20 féle hangszeren játszik - harmónika és ütõs világbajnok volt, és megkapta a legsokoldalúbb muzsikusnak járó Beamish & Crawford díjat tíz hangszeren. Bemutatkozó albumán, az "Ébredés"-en ("The Awakening") Lisa Aherne énekel, a producer pedig Steve Cooney.


Gerard Fahey - furulyák, mélysíp, bouzouki és fuvola

9 éves korától Gerard olyan hírességekkel játszott, mint Fleanna és Feiseanna. Az ír bajnokságon érmet nyert fémsípban, bouzoukiban és Uillean sípban. Szerzõje és tagja a kilenctagú "Furry Village" nevû együttesnek.


Eamonn Byrne - basszusgitár

Már közveten az iskola elvégzése után Eamonn kapcsolatba került a Polygram UK-vel és az Island Records-szal (USA). Részt vett a U2, a The Pixies, Iggy Pop, a B-52's és még sok más elöadó turnéján is. Tehát egy sikeres tervezö/producer.


Paul Drennan - Kurzweil(?), húros szintetizátor, szaxofon és hangeffektek

Már tízévesen is profi zenész volt minden mûfajban. Õ szerezte a zenéjét Thomas McAnna "Ulysses in Nighttown" címû mûvének, és dolgozott mint zenei rendezõ több elõadáson is a híres Abbey színháznak, az ír Nemzeti Színháznak.


Dave Keary - karmester, elektronikus- és akkusztikus gitárok, bouzouki

Dave tizenéves korában kezdett el komolyan zenélni. Változatos és széles tapasztalatával segíti a turnéfelvételeket és a TV-s munkát több zenei mûfajban. Olyan elõadókkal dolgozott, mint a rock&roll legenda Jerry Lee Lewis, vagy Andrew Strong a "Commitments"-tõl, és még sok hírességgel.


Jason Duffy - ütõsök és dobok

Mint Írország egyik dobosa már évek óta készít különbözõ TV-s munkákat és turnéfelvételeket Írország legjobb zenészeivel és színészeivel, mint Christy Moore és Chris de Burgh.


Maire Egan Maire Egan - hegedû
-= www.celtic.hu @ Lord of the Dance zenészek =-