www.celtic.hu


Michael Flatley
Lord of the Dance táncosok
Lord of the Dance zenészek
Lord of the Dance management
Feet of Flames
Lord of the Dance turnéidõpontok
Lord of the Dance tánccsoportok
Lord of the Dance sztori
Lord of the Dance dalszövegek
Lord of the Dance fotók


Lord of the Dance


Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
AccessWatch
Download

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

30 pixel
[Bernadette Flynn] Bernadette Flynn

Bernadette 1979. augusztus 8.-án (78.08.01.?) született. Szülei Mary és Andy Flynn. Egy bátyja, és három huga van, akik közül ketten ikrek. A St. Mary's iskolába járt Nenagh-ban, Tipperary megyében, mielött csatlakozott Michael Flatley-hez és a Lord of the Dance show-hoz, ahol mint Saoirse (=szabadság), az ír lány küzd a Lord szerelméért Morrighannel a Troupe2-ben. Öt évesen kezdett el táncolni, hat világbajnokságon és hét ír bajnokságon nyert érmet. Mindegyik versenyre a Browne Ír Tánciskolában készült fel. Michael Flatley szerint: "Bernadette-tel táncolni olyan, mintha a levegövel táncolnál. Nem látod hogy hol van. Érzed." Bernadette jelenleg a Troupe1-el turnézik.


[Gillian Norris] Gillian Norris

Gillian Kilmacthomasban, Waterford megyében született 1979. december 29.-én. Édesapja, Desmond asztalos, egyébként pedig harmónikán játszik és énekel, anyja, Mary korábban ír táncos volt. Gillian a legfiatalabb a családban. Három bátyja van, Michael, Steven és PJ, valamint két nõvére, Annie Marie és Claire. Hét évesen kezdet táncolni a Higgins School of Irish Dance-ben Phil és Mary Higginsnél. Megnyerte az ír bajnokságot és a Nagy-Britanniai nemzeti bajnokságot, valamint harmadik lett a világbajnokságon. 17 évesen lépett be a Lord of the Dance show-ba, és azóta is velük lép fel mint Morrighan, a hódító. "New Yorkban az álmom vált valóra. Mindig is el akartam jutni oda, de soha nem gondoltam volna hogy ilyen hamar eljutok. A családom nézett engem mikor Dublinban léptünk fel, és az édesanyám eljött megnézni a nyitó estén a Radio City Music Hall-ba. Nagyon örült hogy ott fent láthat!" -mesélte Gillian. Nagyon szereti a csokit, annyira hogy Areleen egyszer azt mondta, hogy el kell rejtenie a csokiját, különben Gillian mindent megeszi!


[Kelly Hendry] Kelly Hendry

Kelly Newcastle-ben, Angliában született 1981. március 28.-án. Három évesen kezdett táncolni tanulni, és a világ szinte valamennyi létezö díját megnyerte: világbajnokságon, ír bajnokságon, skót bajnokságon, nemzeti brit bajnokságon, észak amerikai bajnokságon nyert elsö helyezést. A Hannan Murphy Ír Tánciskolában érettségizett Newcastle-ben, Angilában. 16 évesen lépett be a Lord of the Dance társulatába, jelenleg a Troupe1-el turnézik Morrighan szerepében.


[Helen Egan] Helen Egan

Helen 1979. augusztus 25.-én született. Öt évesen kezdett modern táncot táncolni, tanára beszélte rá, hogy jelentkezzen a felvételire a show-ba. "Nagyon izgatott voltam a felvételi elött," meséli Helen, "de nem amiatt hogy táncolnom kell, hanem hogy találkozok Michael Flatley-vel." Nem akar visszamenni az iskolába: "Ha kell visszamegyek, de nem azért mert vissza akarok menni." -mondja mosolyogva.


[Daire Nolan] Daire Nolan

Daire Flatley 28 éves sötét lovagja. Már tíz éves volt mikor táncolni kezdett. Mielott a show-hoz csatlakozott volna, egy computer vállalatnál dolgozott. Két világbajnokságot és két ír bajnokságot nyert, és a Chieftains-szel turnézott Európában.


[Anne Buckley] Anne Buckley

Anne mint Erin, az Istennõ szerepel a Lord of the Dance show-ban, a Troupe1-ben. Dr. Veronica Dunne-nál Dublinban, és Elizabeth Hawes-nél Londonban tanult énekelni, ezen kívül szép beszédet és drámát a Leinster Zeneiskolában Dublinban. 1995-ben Bostonban énekelt Patrick Cassidy "Lir gyermekei"-nek a premierjén. Az utóbbi idõben két nagy film filmzenéjénél is közremûködött, és most készíti szólóalbumát is.


[Areleen Ni Bhaoill] Areleen Ni Bhaoill (Boyle)

Areleen 1977. március 6.-án született Dublinban. Az Inis Ealga iskolában kezdett táncolni, késõbb mestere Marie Duffy lett, aki a LOTD egyik fõ koreográfusa. Miután Marie 1991-ben Manchesterbe költözött, Areleen az O'Shea School of Irish Dancing-ben táncolt tovább. Kétszer volt világbajnok, a '92-es és '93-as világbajnokságon pedig harmadik lett. 1994-ben fellépett az Eurovíziós dalfesztiválon a Riverdance-ben, késõbb Jean Butler helyét, a fõszerepet vette át. 1996-tól táncol a LOTD-ben, elõször Bernadettet helyettesítette, azóta pedig Saoirse a Troupe 2-ben.


[Catriona Hale] Catriona Hale

Catriona 3 éves kora óta táncol, szinte minden rangos versenyen nyert, köztük 8x a világ-, és 6x az ír bajnokságon. Miután már két éve az eredeti LOTD troupe-pal turnézik, most a Las Vegas-i debütálásra készül.


[John Carey] John Carey

John 1978 február 26.-án született, Angliában, Sutton Coldfieldben él. 7 évesen kezdett táncolni, majd egy évvel késõbb megnyerte elsõ bajnokságát, a Great Britain Championship-et. 1988-ban õ nyerte az öt legjelentõsebb bajnokságot, majd ezután 6 világ-, 6 ír-, 7 brit nemzeti -, 6 nagy britanniai - és 4 amerikai címet. Az Oxford egyetemen kémiát tanult mielõtt belépett volna az eredeti LOTD csapatba. Jelenleg a Troupe2-ben táncolja a Lord szerepét, de vissza akar menni az egyetemre, hogy befejezze tanulmányait.


[Gwenno Saunders] Gwenno Saunders

Gwenno 5 évesen, a Seán Érieann - McMahon ír táncakadémián kezdett táncolni. Nem õ az egyetlen, aki sikeresen szerepelt valamennyi rangos ír tánbajnokságon, viszont már nagyon fiatalon számos helyi színházban lépett fel. Az egyik ilyen volt a Native Wales.


[Geraldin Bergin] Geraldin Bergin

Geraldin Bayside-ban, New York államban született '78.01.09.-én. Szülei Írországból jöttek, édesanyja megalapította a Pantony Bergin iskolát, itt kezdett el Geraldin is táncolni 3 évesen. 4 alkalommal nyerte meg az észak amerikai bajnokságot, és szép eredményeket ért el világ- és regionális versenyeken is. Több éven át Frank Pattersonnal lépett fel a Radio City Music Hall-ban és a Carnegie Hall-ban. Két évig a Malloy College-ben ápolónõnek tanult, és késõbb szeretne újra visszatérni az egészségügybe.


[Cian Nolan] Cian Nolan

3 évesen kezdett táncolni, 7 évesen megnyerte a Munster Championship elsõ helyét. 1986-ban megnyerte mind az öt jelentõs bajnokságot, az Ír-, a Világ-, az Amerikai Nemzeti -, a Munster és a Nagy Britanniai Bajnokságot. A '96-os sevillai Expon õ képviselte Írországot, és a Chieftains-szel turnézott Európában. Sportol, Szabadidejében pedig dobol. Tagja volt az eredeti Lord of The Dance csoportnak.


[Catherine Collins] Catherine Collins

Catherine 1979 július 22.-én született Londonban, Angliában. Jelenleg Saoirse szerepét játsza a Troupe2-ben Areleen Boyle-al és Amanda O'Toole-al. Nyáron a Troupe4-ben táncolt.


[Jim Murrihy] Jim Murrihy

Jim Bostonban, Massachusetts államban született, de szülei mindketten írek. 3 éves volt mikor elkezdett ír táncot táncolni, és számos díjat is nyert mind világ, mind nemzeti, mind regionális bajnokságokon. 1990-ben elnyert egy ösztöndíjat, hogy tánctudását fejlessze. Mielõtt 1996-ban csatlakozott volna a LOTD elsõ csapatához, Bostonban dolgozott könyvelõként.


[Deirdre Gilsenan] Deirdre Gilsenan

Erin, the Goddess a Troupe2 -ben.


Derek Fahy Martin Percival Paul Devers Kristin Butke Michael Edwards Clare Carlin Connor James Smith
-= www.celtic.hu @ Lord of the Dance táncosok =-