www.celtic.hu


Írország
Az ír tánc
Táncversenyek, fesztiválok
Ír hangszerek
Ír italok
Ír legendák


Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
AccessWatch
Download

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

30 pixel
Egy kis történelem:

Viking Az archeológusok máig is vitáznak arról, honnan jöttek Írország elsõ lakói, de jelenleg Spanyolország az egyetlen lehetséges eredet. Bizonyítékok vannak egy 2000 évvel ezelõtt fennálló civilizációról, mielõtt a kelták megérkeztek Angliából és Franciaországból. A Kr. utáni 5. századot megelõzõen, mikoris St. Patrick elterjesztette a kereszténységet, a pogány hit uralkodott ezen a területen. A 8. és 9. században Dániából és Norvégiából vikingek áramlottak be, akik le is telepedtek, majd segítettek létrehozni az elsõ városokat, mint pl. Dublin.

Kr. után 1169-ben, a sok hatalmi harc egyike alatt az egyik elûzött király segítséget kért II. Henrik angol királytól. Henrik egy norman bárókból álló felderítõ sereget küldött hogy támogassák a kiûzött királyt, amit egy totális invázió követett, amely az egész népet leigázta. Az angolok kiépítették a feudalizmust Írországban. A 19. században gyarmatosító politikába kezdtek. Az ír lakosság pedig nem szerette az angol hatalmat. Az egymást követõ évszakokban, mikor a burgonyatermés kiégett, megkezdõdött az egész nemzetre kiterjedõ kivándorlás, rengeteg ír hagyta el szülõföldjét. Legtöbben Amerikába vándoroltak.

Éppen Amerikába, ahol elõítéletek és szegénység fogadta õket, de a kultúrájuk és hitük tovább élt hogy késõbb továbbadhassák az ír-amerikai generációknak.

Ír zászló

A térképre kattintva válassz ki egy térséget, így alul megjelenik az a részlet kinagyítva!

SouthEast Shannon West Northern Ireland NorthWest SouthWest Ireland map

Térkép helye

A térkép a 'GoIreland.com - Ireland's National Tourism Service' honlapjáról származik. Bõvebb információkért keresd fel az oldalt!

-= www.celtic.hu @ Írország =-