Regisztráció Fórumok Terasztérkép Linkajánló Játékok Kincseskamra
Dátum: 2003. december 8. hétfő    Mai névnap(ok): Mária


álomtőzsde kertpont.hu sakk tananyag.hu
 
Enciklopédia
Irodalmi szekció
Társadalom
Előadóművészet
Képzőművészet
Reál
Képgaléria
Kiadványok
POSZT 2003
Ráday utca
médiaHajó
CITY BALETT ALAPÍTVÁNY
HARMÓNIA ALAPÍTVÁNY
Terasz Archív
Kortárs Mozgásművészeti Portál
Magyar Év Angliában
Nemzeti Színház
PREMIER
Sakk-kedvelőknek!

IRISH DANCE INVASION - Thália Színház
Az IRISH DANCE INVASION egyedülálló produkciója az ezredforduló egyik legkülönlegesebb táncszínházi előadása. Nem Írország tradícióit, történelmi múltját jeleníti meg. Éppen ellenkezőleg. Az ír és a magyar zene-, színház- és táncművészet elemeit ötvözve, egyedi műfajt teremtve dolgozza fel a legújabb generáció különleges és szokványos élethelyzeteit, a mindennapos kísértéseket a drogok és az élet mámorát... Peti Péter képriportja.
Ronan Morgan és Stephen Scariff a show koreográfusai és férfi szólistái. Budapestre érkezésűket megelőzően a show világának fővárosaiban léptek fel, többek közt Michael Flatley társulatának tagjaként. Las Vegas, a New York-i Broadway, a londoni West End mellett olyan nagy múltra visszatekintő színházakban táncoltak, mint a Theatre Royal Drury Lane, a Royal Albert Hall, a Radio City Music Hall és a Moszkvai Kreml.
Mairéad Nesbitt és Kasza Tibor szerezték a darab zenéjét. Mairéad Nesbitt a Feet of Flames és a Lord of the Dance hegedűvirtuóza, idén elnyerte az "Év tradicionális hegedűse" címet. Kasza Tibor a Crystal együttes frontembere, aki amellett, hogy együttesével eddig minden lehetséges szakmai elismerést elnyert tavaly, az "Év popzeneszerzője" kategóriában megkapta az Emerton díjat.
...és természetesen 14 elképesztő, szédületes fiatal táncos, akik már számos alkalommal, a szakma nemzetkőzi képviselőit is meglepve mutatták meg, hogy mire képes az ír-sztepp táncos, ha magyar.

Koreográfia: Stephen Scariff és Ronan Morgan
Zene: Máiréad Nesbitt és Kasza Tibor
Írta és rendezte: Alföldi Róbert
Szólisták: Hollaubek Ágnes, Hsiao Yi-han, Stephen Scariff és Ronan Morgan Az est fényét emeli, hogy Máiréad Nesbitt megtisztel minket azzal, hogy a show részeként játszik is nekünk hegedűjén.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
[K.L.]

Cikk nyomtatása

Küldje el a cikket ismerősének!
 
feladó neve:    
feladó e-mail címe:    
címzett neve:    
címzett e-mail címe:  
 
| Médiaajánlat | Impresszum | Jogi nyilatkozat |
info@terasz.hu