Film/Színház
Modern ír szteptánc-show a Thália Színházban
2003.10.23. csütörtök, 06:38
index (http://index.hu)

Egyedülálló ír táncműsort mutat be az Irish Dance Invasion tánccsoport november 1-jén a Thália Színházban - mondta el Alföldi Róbert, a darab színpadi rendezője. "A show nem Írország tradícióit, hanem a modern világ, a legújabb generáció különleges és szokványos élethelyzeteit jeleníti meg" - tette hozzá.

Elmondta: a show két ír koreográfusa és férfi szólistája, Ronan Morgan és Stephen Scariff korábban Michael Flatley világhírű társulatában járták be a világot. Jelenlegi tánccsapatuk 14, a stílust mindössze három éve tanuló magyar fiatalból áll.

Az előadást kísérő egyedi hangzású zenét Mairéad Nesbitt hegedűvirtuóz és Kasza Tibor popzeneszerző alkotta meg - fűzte hozzá.

A javarészt önköltségből színpadra állított show november 1-jei bemutatójára három nap alatt elkelt minden jegy, így további előadásokat is színpadra tűztek - mondta el Ronan Morgan.

Alföldi Róbert szerint a nézők különleges élményben részesülnek majd, mivel a show "zenében, mozdulatban, ruhában, témában pimaszul modern", teljesen eltér a szokványos ír szteptáncbemutatóktól.