www.celtic.hu


Ireland
Show Guide
Dance in Hungary

Links
Contacts
Merchandise
Vendégkönyv
Download

WebVilág Kft.

Debian - www.debian.hu


Last changed:
Thu, 01 January, 1970
(01:00:00)

30 pixel

Hollaubek Ágnes - Angie


Angiet a www.celtic.hu vendégkönyvében ismertem meg 1999 végén, ahol magához hasonló Flatley-megszállottakat keresett. Körülbelül így alakult a Celtic Sunrise tánccsoport. Óriási lelkesedéssel gyakoroltak akkor még a Csili Mûvházban, hamarosan egyre több fellépési felkérést kaptak.

2000 közepén lehetõsége nyílt egy igazi autentikus ír táncisoklában továbbfejleszteni tudását. Ronan Morgan tanítványa, majd oktatópartnere lett, mindezt 17 évesen!

2001 nyarán kaptuk a hírt, miszerint Angie a híres To Dance On The Moon ír show tagjaival gyakorol Killarney-ban, sõt, fel is lép velük! De erröl inkább Angie saját szavaival:

"A Ronan Morgan Autentikus Ír Sztepptánc Iskolában eltöltött sikeres év után kaptam azt a hatalmas lehetõseget, hogy életemben elõször kimehessek Írországba és egy hónapig a vilaghírû To Dance On The Moon show-val tréningezzek. Ennek a show-nak az "otthona" a Killarney-ban talalható National Events Cenrte, ahol egész évben bemutatóznak, mellette a másik - éppen szabad - csapat a világot járja. Nekem volt szerencsém mindkét csapattal dolgozni és nemcsak benézni a kulisszák mögé, tanulni a táncosoktól, hanem táncolni is velük. Augusztus 13-án vettem az elsõ órát a show táncosaitól, 6 nappal késöbb megkérdezték, volna-e kedvem táncolni a show-ban. Két nap múlva megvolt az utolsó próba a fellépésre, majd újabb két nap elteltével eljött 23-a, a nagy nap. Felejthetetlen élmeny volt egy szinpadon táncolni bajnokokkal, megtapasztalni, milyen egy igazi írtanc show. A fénypontja az ott töltött idõnek azonban szeptember 3-a volt, mikoris megérkezett a másik csoport Belfast-ból. A szólótáncosa ennek a csapatnak Bobby Fox, négyszeres világbajnok, eredeti tagja a Dancing On Dangerous Ground címû világhírû show-nak, principal understudy-ja Colin Dunne-nak. A "rossz fiút" alakító táncos pedig az írtanc show-k történelmének leghíresebb bad boy-a, Daire Nolan, a Lord Of The Dance és Feet Of Flames eredeti szólótáncosa. Ezen a napon egy színpadon táncolhattam ezzel a két fantasztikus táncossal, megkoronázva a Killarney-ban töltött egy hónapot.
Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a kedves szavakat, jókívánságokat, amiket a vendégkönyvben olvastam, jó érzés volt tudni, hogy ennyien gondolnak rám. Hamarosan olvashatjátok a teljes "élménybeszámolót" fotókkal együtt - a show-ról, a táncosokról, Írországról.

Üdvözlettel: Angie"

GRATULÁLUNK!


©eltic.hu
-= www.celtic.hu @ Hollaubek Agnes - Angie =-